Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να βοηθήσουμε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΔΑΦ, ΔΕΠΥ, επιληψία, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες κ.α.)

Με μεγάλη χαρά διοργανώσαμετο σεμινάριο εκπαίδευσης και ενίσχυσης του εκπαιδευτικού, του γονέα, του φροντιστή, αλλά και του κάθε ενδιαφερόμενου συμπολίτη μας, στον τρόπο ορθής αντιμετώπισης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όσον αφορά την εκπαίδευση.

Στο G.E. English Centre η μάθηση στοχεύει στην ανάπτυξη πολλαπλών δεξιοτήτων των μαθητών μας. Βιώνουμε την διαφορετικότητα των μαθητών και προσπαθούμε να προσφέρουμε εξατομικευμένη προσέγγιση στον κάθε μαθητή, για να ανακαλύψει και να αναπτύξει τα δικά του χαρίσματα με δημιουργικότητα, από την νηπιακή ηλικία. Να αισθάνεται άνετα, να αισθάνεται αποδεκτός, να αισθάνεται χαρούμενος καθ’ολη τη διάρκεια που βρίσκεται μαζί μας. Έχουμε τον γονέα δίπλα μας και είμαστε δίπλα στο γονέα, χρησιμοποιώντας την κάθε πληροφορία από το σπίτι προς όφελος του παιδιού.

Είναι τιμή μας που ως εκπαιδευτικό κέντρο συμμετείχαμε μαζί με την Eurocy Innovations, μια κυπριακή εταιρεία καινοτομίας, σε μια μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ομάδα για την δημιουργία του Έργου Play2Do, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου. Θέλουμε να συγχαρούμε τους συνεργάτες της Eurocy που αφιερώνουν τον χρόνο τους πάνω σε υποστηρικτικές τεχνολογίες για άτομα με Ειδικές Ανάγκες στον τομέα της εκπαίδευσης και όχι μόνο.

Στο σεμινάριο, εκτός από την παρουσίαση του παιχνιδιού/εργαλείου για τον εκπαιδευτικό Play2Do, η Κα. Μαριάννα Γρηγορίου, Σύμβουλος Υποστηρικτικών Τεχνολογιών και Εκπαίδευσης παρουσίασε ενδιαφέρουσες και χρήσιμες υποστηρικτικές τεχνολογίες και τη χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Έπειτα, ο  Δρ. Άγγελος Κουτουμάνος, Κοινωνικός Λειτουργός, Διευθυντής και Εκδότης  του Noesi.gr που αφορά μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και άτομα με αναπηρία, μας καθοδήγησε με πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συνεργάτες μας για τη συνδιοργάνωση του σεμιναρίου,  τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και το Youthmakerspace που μας φιλοξένησαν, καθώς και τους ομιλητές και συμμετέχοντες για την πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή ιδεών.

Ραντεβού απόψε, στη φωταγώγηση του Κάστρου Λάρνακας που θα ντυθεί στα μπλε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Light it up Blue», για την Παγκόσμια Μέρα Αυτισμού!

Περισσότερες φωτογραφίες από το σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ.