Το GE-CENTRE συμμετείχε στο διαγωνισμό Ρομποτικής με 4 ομάδες μαθητών του προγράμματος δημιουργικής τεχνολογίας FUNecole. Ο διαγωνισμός 1ο CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο από το Cyprus Computer Society (CCS) στη βάση των προτύπων και κανονισμών του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη εγκάρσιων δεξιοτήτων, η διαθεματική ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, η ανάπτυξη πνεύματος επικοινωνίας, ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ μαθητών/φοιτητών και εκπαιδευτικών/ακαδημαϊκών.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 185 ομάδες, 224 ρομπότ και 534 παίκτες όλων των ηλικιών. Ανάμεσά τους, οι νεαρότεροι παίκτες από το εκπαιδευτικό μας κέντρο, οι μοναδικές ομάδες από την πόλη της Λάρνακας:

Challenge: Engino Mini (παιδιά Α’ & ΒΔημοτικού)

Ομάδα Little Robots – Τα παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού δημιούργησαν ένα ρομπότ που βοηθά να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Βάζει πλυντήριο, μαζεύει τα σκουπίδια και ακολουθεί τις εντολές, όπως το προγραμμάτισαν τα παιδιά, σε ένα σπίτι το οποίο έφτιαξαν οι ίδιοι ομαδικά.
Αντρέας Βαρνάβα (Α’ Δημ.)
Σοφία Κάζη (Β’ Δημ.)
Ιωάννης Γεωργίου (Α’ Δημ.)

 

Ομάδα Robot Pets – Τα παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού δημιούργησαν ένα ρομπότ φύλακα, που κάνει περιπολία στην

αυλή και διώχνει τον επικίνδυνο κλέφτη που θέλει να μπει στο σπίτι μας. Τα παιδιά έφτιαξαν την αυλή, το περιβάλλον με ζωγραφιές και παιχνίδια, και προγραμμάτισαν το ρομπότ να εκτελεί τις προκαθορισμένες κινήσεις.
Πετρούλα Δημητρίου (Β’ Δημ.)
Παναγιώτης Γεωργίου (Α’ Δημ.)
Αναστασία Ανδρέου (Β’ Δημ.)

 

Challenge: LEGO Line Following (παιδιά Δ’-ΣτΔημοτικού)

Οι ομάδες μας κλήθηκαν να προγραμματίσουν ένα ρομπότ να ακολουθεί μια άγνωστη διαδρομή «διαβάζοντας» τη μαύρη γραμμή με ειδικό αισθητήρα.

 

Ομάδα Technology Gamers 
Πετρούλα Κάμινικ (Στ΄ Δημ.)
Μάριος Λεωνίδα (Στ΄ Δημ.)
Δημήτρης Καγκέλης (Ε΄ Δημ.)
Αντώνης Χατζηλοΐζου (Δ’ Δημ.)

 

 

Ομάδα Kings

Αλέξης Ανδρέου (Δ΄ Δημ.)
Αναστασία Κάτσουρα (Ε΄ Δημ.)
Γεωργία Σιάλου (Δ΄ Δημ.)

 

 

 

Είμαστε πολύ περήφανοι που τα παιδιά μας εργάστηκαν ομαδικά. Παρά τα τεχνικά προβλήματα απόλαυσαν την πρωτόγνωρη εμπειρία, είδαν ομάδες πιο έμπειρες και έθεσαν στόχους ψηλότερους! 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο αλμπούμ μας στο Facebook.